In de eerste weken van 2018 bereiken we twee mijlpalen: De Kas is opgeleverd & de eerste bewoners betrekken hun nieuwbouwhuis!

De kas is een centraal en beeldbepalend element in ons project. Eén van de uitgangspunten bij het ontwerp van ons project was dat er een centrale ruimte zou komen in de gezamenlijke binnentuin, waarin verschillende faciliteiten konden worden gebundeld. Gekozen werd voor een kas, deels opgetrokken uit hergebruikte materialen en met een dak vol zonnepanelen. De kas wordt de komende tijd ingericht met een werkplaats, keuken en ontmoetingsruimte.

Hierbij maken we gebruik van tal van materialen en goederen die uit het gesloopte wijkgebouw aan de Edisonstraat komen en uit het gesloopte kantoor PK 12, zoals keukenonderdelen, sanitair, armaturen en deuren. De kas vormt het hart van ons project en stelt ons in staat om uiteenlopende activiteiten te organiseren, voor onszelf en anderen. Het wordt plek die letterlijk en figuurlijk energie levert.

De eerste twee blokken met huizen waren al opgeleverd, maar nu is ook het eerste nieuwbouwhuis bewoond: Roel en Marlies trokken onlangs in hun huis. De komende weken zullen ook de huizen in het 3de blok worden opgeleverd en zal de Zernikestraat nog regelmatig bezocht worden door nieuwe verhuiswagens!