De jury van De Brabantse Stijlprijs 2021 heeft uit de rijke oogst van 30 inzendingen vijf finalisten gekozen. Alle inzendingen zijn gericht op vernieuwende woonvormen met oog voor omgeving en medemens en die inspelen op de behoeften van deze tijd. BWWB is één van de finalisten .

“Het selectieproces is in goede orde en in fijne sfeer verlopen”, stelt een tevreden juryvoorzitter gedeputeerde Erik Ronnes. “Met interesse volgden de leden elkaars argumentatie en de inzendingen leverden goede discussies op waarbij iedereen vanuit eigen expertise een mooie bijdrage leverde. De jury verheugt zich op het bezoeken van de genomineerde projecten.” De winnaar van De Brabantse Stijlprijs 2021 ‘Een thuis voor iedereen!’ wordt bekendgemaakt op woensdag 8 december tijdens de Brabantse Week van het Wonen.

Kwaliteit van leefomgeving
De Brabantse Stijlprijs is een prijs van de provincie Noord-Brabant die zich richt op de kwaliteit van de leefomgeving in Brabant. Met deze prijs worden Brabanders uitgedaagd om gerealiseerde en inspirerende projecten in te zenden, die ook als voorbeeld kunnen dienen voor anderen – waar dan ook in Brabant. De winnaar van de juryprijs krijgt een fraaie trofee, eeuwige roem, extra publiciteit en podium. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een geldbedrag van 2.500 euro.

Derde editie van De Brabantse Stijlprijs
Deze derde editie van de Stijlprijs is gekoppeld aan het provinciale actieprogramma ‘Nieuwe woonvormen en zelfbouw’. De provincie ging voor de Stijlprijs 2017 op zoek naar Brabantse voorbeeldprojecten in de publieke ruimte voor de Omgevingsvisie. De Stijlprijs 2014 stond in het teken van openbare ruimteprojecten voor het bestuurlijke programma Mijn Mooi Brabant.

Meer weten? Kijk op http://www.brabant.nl/finalisten.