In het najaar van 2017 worden de 23 nieuwe huizen van BWWB opgeleverd en kan de grote afbouw en verhuizing gaan beginnen. Maar wie zijn die 72 nieuwe bewoners (42 volwassenen en 30 kinderen) nu eigenlijk? Tot aan de oplevering maak je wekelijks kennis met één van hen. Deze week:

Naam: Hannie, gaat verhuizen met Richard en hun kinderen Lars (14) en Loïs (13).

Kavel: 13

  • Hoe ben je bij het project gekomen?

“In 2011 kwam ik bij dit project. Ik was erbij gevraagd door een toenmalig deelnemer. Eerlijk gezegd: ik was niet direct enthousiast. Het leek me een heel mooi idee, maar vond het veel te zweverig. Uiteindelijk besloot ik om het los te laten, want ik zag het allemaal niet gebeuren. In 2013 werd ik weer uitgenodigd en begon ik te twijfelen. Dat was het moment dat ik besloot me wederom aan te sluiten en te gaan kijken hoever we zouden komen. In september 2013 ben ik secretaris geworden en vanaf dat moment is het voor mij echt gaan lopen.”

 

 

 

  • Waar heb je je het meest over verbaast?

“Dat het überhaupt zover is gekomen. Die verbazing die blijft. Het hele CPO-proces is niet uit te drukken. Als ik terug kijk was het best wel een warrig gebeuren. Maar toch lukt het tot op de dag van vandaag om het allemaal bij elkaar te houden. Sinds eind 2014 zijn we al met dezelfde groep en gaat ons huis er nu echt komen.”

  • Hoe zie je je toekomst hier?

“Ik denk dat het echt super gezellig wordt. Ik ben niet bang dat ik mijn privacy verlies. Ik kijk er juist naar uit dat er sociale controle, aanspraak en altijd wel wat te beleven is.”

  • Hoe groen ben jij?

“Ik geef mezelf een 7. We doen aan afvalscheiding, zijn veel zelfvoorzienend en proberen zo min mogelijk voedsel te verspillen. Ik denk wel dat met de verhuizing naar dit project het een en ander gaat veranderen. We maken elkaar toch bewust. Al blijft het lastig om mijn gezin helemaal mee te krijgen.”

  • Wat wordt de belangrijkste plek in je nieuwe huis?

“Het achterste deel van het huis dat grenst aan de tuin. Ik ga daar een lekker plekje maken waar ik straks heerlijk in de zon kan zitten. Achter of voor het raam, o ik bedoel: het glas. Hahahaha.”

  • Tip voor mensen die ook een CPO willen beginnen:

“Vooral doorgaan en niet te veel nadenken.”

 

Foto credit: Irma Bulkens Fotografie

 

1 thought on “De gezichten van BWWB #4

  1. Thea van Zoggel says:

    Wij vinden het een bijzonder project. En we willen er heel graag wonen. Ik sprak Marij Sonnevijlen over het woonproject en ik kreeg jullie web-site. Indien mogelijk komen we graag op de lijst van woningzoekenden van jullie woonproject Boschveld BWWB.

Comments are closed.