We kunnen niet wachten… verhuizen naar onze nieuwe stek, maar bovenal: onze nieuwe keuken! Collectief zijn we het eens: de keuken gaat ons lievelingsplekje worden. En daarom maakten we alvast een kleine inventarisatie van de ideeën voor de toekomstige kookplekken en ontmoetingsplaatsen. Over driekwart jaar publiceren we uiteraard een aantal foto’s van de pareltjes van BWWB, maar we maken nu alvast een opsomming van een aantal leuke ideeën, plannen, trends en inspiraties:

* Praktisch en leuk: Een keukenkast als roomdivider. Karlien en Rene gaan in hun keuken met bamboe keukenblad een kast plaatsen die als afscheiding dient tussen de keuken en de rest van de woonkamer. En die kan je ook nog eens aan beide kanten openen.

* Basic strak, maar ook natuurlijk: Om Anne’s bakhobby volledig uit te kunnen voeren gaan Alphons en Anne voor een keuken die het grootste deel van de benedenverdieping opeist. Een mooie strakke witte keuken met veel werkblad en een schiereiland dat de keuken met de eethoek verbind. Ze hebben als idee om deze strakke basis af te werken met planken aan de muur waar de vormen van de boom nog mooi in terug te zien zijn. Zo wordt het toch een natuurlijk geheel.

* Stoer en gedurfd: Een keuken die zo zwart als de nacht is. Marielle en Patrick laten een keuken maken die kasten heeft die pikzwart zijn. Door het hout als het ware te roken, ontstaat er een zwarte brandlaag omheen. Die wordt vervolgens gefixeerd en het resultaat is een diep donker zwarte kleur. Mooi in combinatie met natuurlijk eikenhout

* Een keuken vol eyecatchers: Jet en Michiel kiezen voor een strakke basis waarin plek is voor onderdelen die flink in het oog springen. Een groot keramisch fornuis met twee ovens, een opvallende spoelkraan van 70 centimeter hoog en een vette retrostyle koelkast. Dit wordt alles behalve een standaard keuken.

* Skandinavisch met een beetje bling: Roel en Marlies gaan voor een lichtblauwe keuken waar vooral de koperen details in het oog springen. Masterpiece is een grote koperen design recirculatiekap. Daarnaast zal het koper terugkomen in de greepjes van de keukenkasten.

* Kleurrijk en vrolijk: Anske is er nog niet helemaal uit, maar werd onlangs wel geïnspireerd door een keuken die haar broer had gemaakt. Pimpelpaars was ie! Zou ze het aandurven?