De gezichten van BWWB #2

In het najaar van 2017 worden de 23 nieuwe huizen van BWWB opgeleverd en kan de grote afbouw en verhuizing gaan beginnen. Maar wie zijn die 72 nieuwe bewoners (42 volwassenen en 30 kinderen) nu eigenlijk? Tot aan de oplevering maak je wekelijks kennis met één van hen. Deze week:

Naam: Judith, verhuist samen met Michiel en hun kinderen Hessu (8) en Ilva (5)

Kavel: 14

  • Hoe ben je bij het project gekomen?

“Michiel en ik zijn voor we BWWB kenden gaan kijken bij een soortgelijk project in Helvoirt. Dat ligt aan de bossen en is vrij kleinschalig. Hoewel het er fantastisch uit zag, wilde ik het uiteindelijk niet. De huizen werden in een U-vorm gebouwd en het waren er maar 7. Ik was bang dat dat kleine aantal me zou benauwen. Daarnaast trok het dorp Helvoirt me niet echt aan. We waren inmiddels erg geïnteresseerd in collectief en duurzaam bouwen. Eind 2013 kwamen we via Jan van VIBA (bedrijf dat duurzaam en ecologisch bouwen bevorderd) terecht bij BWWB. We zijn op aanraden naar een voorlichtingsavond geweest en werden overstelpt met informatie. Zelfs de eerste beelden van het ontwerp konden we al zien. Ik was meteen enthousiast. Het ontwerp is mooi, ecologisch en geeft een veilige baken voor onze kinderen. Nadat we een proef-vergadering hadden meegemaakt, schreven we ons in en bleken we mazzel te hebben met het laatste vrije kavel.”

 

  • Waar kijk je naar uit?

“Ik kijk vooral uit naar de buitenruimte. Die gezamenlijke tuin trok ons enorm! Het samenwonen met gelijkgestemden zie ik ook wel zitten. Een huis met een houten schil lijkt me daarnaast ook helemaal geweldig!”

  • Hoe groen ben jij?

“Ik geef mezelf een 8. We worden wel steeds groener en steeds bewuster. De meeste boodschappen halen we bij de biologische winkel, we gebruiken alleen maar ecologische schoonmaakmiddelen en dergelijke, we kopen vrijwel alles tweedehands, we eten nagenoeg geen vlees en verder proberen we de kinderen heel bewust op te voeden. We kamperen in de natuur, omdat we het belangrijk vinden daar zoveel mogelijk mee in contact te staan.”

 

  • Wat wordt de belangrijkste plek in je nieuwe huis?

“De woonkeuken. Ik hou ontzettend van koken, ik vind het geweldig om samen met Noud (Noud Interieurs) mijn eigen keuken te ontwerpen en de keuken staat in directe verbinding met de tuin. Daar willen we heel veel tijd gaan doorbrengen.”

  • Tip voor mensen die ook een CPO willen beginnen:

“Praten, praten, praten, praten. Blijf met elkaar communiceren, juist als het lastig wordt.”

 

Foto credit: Irma Bulkens Fotografie

1 gedachte over “De gezichten van BWWB #2

  1. Rian zegt:

    Mooi artikel , mag jullie nieuwe woning en woonomgeving veel geluk brengen

Reacties zijn gesloten.