Wanneer je een willekeurig iemand vraagt om  een huis tekent dan ziet het er vaak uit als een vierkantje met een driehoek erboven op.

Wanneer je iemand van BWWB vraagt om een huis te tekenen dan krijg je een heel andere uitkomst. Je krijgt vragen over je woonwensen, wat je budget is, hoeveel verdiepingen en hoe breed je huis moet worden.

Dit zijn een aantal vragen waar wij de afgelopen maanden een antwoord op gegeven hebben.

Onze woonwensen en het eerste gesprek met de architect leverde een tekening van ons huis op die we verder hebben kunnen verfijnen en verduidelijken. Willen we de muur daar? Hoe draait deze deur? Is dit wel handig als je binnenkomt?

Aan het begin van de Definitieve Ontwerpfase hebben we een nieuw gesprek met de architect gehad. Vragen over de indeling maar ook over waar de trap moet komen. De architect tekende tijdens ons gesprek al wat dingen uit waardoor het meteen duidelijk werd dat we op een lijn zaten.

Daarna was het wachten op de tekening, hoe zou het er uit gaan zien? Een soort -de-avond-voor-je-verjaardag gevoel wat een aantal weken duurde.

En toen was daar het verlossende bericht in dropbox, de tekeningen waren klaar.

Zie jij de verschillen? zoek de verschillen (en nee de grote van de afbeelding telt niet als verschil)