Op 8 februari hebben we gezamenlijk de winter gevierd in het Heelal. Ja echt, in Het Heelal. Zo heet de plek in Heusden waar Groene Bouwmaterialen, is gevestigd. Hier wordt een breed scala aan groene bouwmaterialen verkocht. Daarnaast neemt het team van groene bouwmaterialen allerlei groene bouwklussen aan.

In de ruimte achter het magazijn worden cursussen en workshops gegeven. Je kunt bijvoorbeeld je eigen speksteenkachel leren bouwen. Het is een erg prettige ruimte. Dit komt door het materiaalgebruik (vooral leemstuc en hout) en de heerlijke accumulatiekachel die er die dag stond te stralen.

De ruimte kijkt uit op een veld met een vijver, groentetuin en een klein pizza prieeltje. We mochten deze ruimte gebruiken om met elkaar de winter te vieren. Op de vijver lag nog een dun laagje ijs. Thomas gaf een presentatie over groene bouwmaterialen en over zijn huidige project in Zambia. Thomas zit vol interessante en inspirerende verhalen. Zo vertelde hij van een Italiaans bedrijf dat al jarenlang allerlei bouwmaterialen levert, onlangs was overgegaan van vader op zoon. Niet alle bouwmaterialen zijn even gezond (denk aan tegellijm etc.) De zoon heeft het complete assortiment ‘groen’ gemaakt. Ook de tegellijm en andere producten die nog niet ‘groen’ op de markt verkrijgbaar waren.

IMG_5732 IMG_5735 IMG_5728 IMG_5729

Na de presentatie zijn we pizza’s gaan bakken in de houtgestookte pizzaoven achter op het veld. De organisatie zorgde voor pizzadeeg en de saus. Iedereen had zijn eigen pizzabeleg en salade meegenomen. Er werden heerlijke pizza’s gebakken. Sommig wat geblakerd en anderen weer omgevormd tot een pizza calzone. Er werden salade recepten en pizza tips uitgewisseld.

De kinderen hebben zich ook heerlijk vermaakt met achter elkaar aan rennen, spelen met stokken en het uitdagen van de geit. Het was een heerlijke frisse, gezellige en zonnige dag.

kinderen winterviering