Zondag 12 maart zijn we begonnen aan de beplanting van onze gezamenlijke tuin. We hebben zo’n 300 planten, struiken en bomen gekregen van Stichting Heg&Landschap en deze hebben we een plekje in de grond gegeven. Nog niet rechtstreeks op de plek waar ze uiteindelijk volwassen zullen worden; we hebben ze tijdelijk geparkeerd. Op de grond van de transfarmers zijn drie leuke veldjes aangelegd waar de planten staan, wachtend op hun uiteindelijke bestemming.

 

Zondag was een stralende dag, een eerste lente dag. Dat merkte je aan alles. Jassen gingen uit, mouwen omhoog, kinderen renden in hun shirtje rond, liepen op sokken achter de kippen aan om deze vervolgens met opgegraven wormen te verblijden en stuiterden vrolijk op de trampoline……

 

Met zo’n 20 BWWB handen in de aarde was alles zo klaar. 300 planten in 2 uur!
Die binnentuin wordt een eitje op deze manier. En nu we het toch over eitjes hebben…..
Het is ons wel duidelijk geworden dat er wat kippenfans rondlopen bij BWWB, misschien gaat er ooit nog een kippentractor rondrijden in Boschveld.

Eenmaal alle planten in de aarde zou BWWB BWWB niet zijn als we het niet keurig zouden afwerken. Gevonden stukken steen werden gebruikt als lijst rondom het lijsterbes- en aalbesveldje en om het rozen-, vlier- en kamperfoelieveldje. Om het prikplantenveldje werd een houten lijst gemaakt met gevonden stammetjes.
Het is een plaatje geworden.

 

In de avondzon gingen we naar huis. Bakfietsen, tassen, manden en kruiwagens werden volgeladen met planten die we alvast een veilig thuis willen geven. Over een aantal maanden mogen ze zich weer bij hun andere groene vriendjes voegen, als we ze in onze binnentuin gaan planten. En daar kijken we allemaal naar uit!

  

 

Mede mogelijk gemaakt door Stichting Heg&Landschap:
“De Stichting Heg & Landschap wil meer en beter onderhouden, mooiere heggen en heggenlandschappen in Nederland. We willen heggen weer een plek op het platteland geven: een duurzame plek voor heggen die belangrijke rollen vervullen. Heggen als ecologische verbindingsstroken. Heggen voor identiteit van streken met kleinschalige, besloten landschappen. Heggen als groene monumenten die verhalen over heggenleiers, landweren, kerkenpaden en omhaagde boomgaarden. Heggen die wandelaars en fietsen langs hun pad geleiden en niet te vergeten heggen die schapen en koeien in de wei houden.”

Voor meer informatie: www.hegenlandschap.nl

1 thought on “De ‘couveuse’-tuin

  1. Rian says:

    Ziet er super gezellig uit! Wordt een mooie buurt daar.

Comments are closed.