Als je je Pinterest-verslaving probeert te tackelen… zoek dan vooral niet naar keukens. Er komt gewoon geen einde aan en de ene keuken is nog fraaier dan de andere…. eindeloos!

BeeldBWWBBlogKeukenPins BeeldBWWBBlogKeukenPins

Een langgekoesterde droom gaat voor ons uitkomen in onze nieuwe BWWB stulp; een woonkeuken, althans een keuken die in open verbinding staat met de woonkamer en/of daar zelfs deel van uit maakt. We houden allebei erg van koken en helemaal als we wat te vieren hebben. Het is dan wel zo fijn om niet in totale afzondering al kokend het feest te missen.

En zo stuit je vanzelf op de vraag: “Hoe open moet de keuken zijn?” Ik wil niet alles zien wat er in de keuken gebeurt (Michiel kookt namelijk de sterren van de hemel in totale chaos), of wat er juist niet gebeurd (de afwas that is…).
Een open keuken met alleen de lusten en niet de lasten dus.

BeeldBWWBBlogKeukenPins3  BeeldBWWBBlogKeukenPins4

 

Aan al die mooie keukeninspiraties hangen natuurlijk ook de diverse prijskaartjes en die komen helaas niet altijd overeen met ons budget, dus daar is het zoeken naar creatieve oplossingen die wat ons betreft zo min mogelijk belastend moeten zijn voor het milieu. Gaan we de keuken helemaal zelf maken (tijd i.c.m kleine kinderen is een uitdaging..;-), zoeken we restjes hout voor de frontjes, vinden we een tweedehands keuken die we als basis kunnen gebruiken of kopen we een casco-variant bij het blauw-gele woonwarenhuis? En dan het blad…hout is erg mooi maar ook bewerkelijk qua onderhoud… in dat geval liever niet de frontjes ook van hout of juist wel houten frontjes en de werkbladen van RVS (is het meest hygiënisch in de keuken). En dan al die betonnen werkbladen die ik nu overal spot, is dat makkelijk zelf te maken en is het überhaupt een optie aangezien beton toch een behoorlijk no-go in ecoland is. Er is zoveel keus en Pinterest maakt de zoektocht erg inspirerend maar niet eenvoudiger….

Had ik al verteld over onze wens voor een echte $meg koelkast… ? Gelukkig vond ik op Pinterest een heel goed alternatief; een tweedehands koelkast van onder tot boven helemaal in de schoolbordverf…Uniek&Nice!

BeeldBWWBBlogKeukenPins BeeldBWWBBlogKeukenPins2

 

Heb je een item wat je graag uitgelicht zou willen zien? Badkamer, bergruimte, slaapkamers?
Laat het weten via het reactieveld onder deze post… er is nog genoeg te ontdekken!

Tot de volgende keer,

Jet van der Graaf

1 thought on “What’s cooking in our kitchen?

  1. Anne de Koning says:

    Super leuk weer!
    Er zijn nog genoeg onderwerpen die leuk zijn.. Vlieringen, voordeuren, vloeren etc etc..

    Groetjes!

Comments are closed.