Excursie Amsterdam IJburg

Excursie Amsterdam IJburg 22 november 2014.

22 November zijn wij op uitnodiging van onze architecten Kim, Vincent en Renz op excursie gegaan in Amsterdam IJburg.

ijburg luchtfoto

Ijburg is een nieuwe woonwijk (nog deels in aanbouw) in Amsterdam oost. Het doel van de excursie was inspiratie opdoen, vooral op het gebied van gevels en materialen. We zijn de dag begonnen met een wandeling door de wijk, waar we heel erg veel verschillende gevelbeelden hebben gezien. We zijn te gast geweest in de strobouw woning van Peter Dalmeijer en een aantal mensen hebben de kans gehad een massief houten woning te bewonderen. In de middag zijn we bij een CPO project ( Vrijburcht) gaan kijken waar we een rondleiding kregen en een mooie presentatie in het gemeenschappelijke theater.  Het laatste onderdeel van her programma was het bekijken van de prachtige waterwoning van Angela Holterman.

Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden, delen we graag de fotoreportage van BWWB-er Patrick Kloth met jullie!

Archi3O, bedankt voor de mooie dag!

bwwb_fotopresentatie_IJburg221114

Verder lezen?

CPO project vrijburcht: www.vrijburcht.nl 

Strobouwer Rene Dalmeijer: http://fillieverhoeven.nl/ijburg-k233/

Waterwoning: http://www.hollandszicht.nl/?p=18